Kurtić Vehid

Uvijek zahvalan svojim učiteljima. Zovem se Vehid Kurtić i bachelor sam matematike. Studiji sam završio na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli, generacija 2008/2012. Dolazim iz jednog malog mjesta Humci na obroncima Majevice gdje sam završio osnovnu školu.

Ljubav prema matematici došla je od mog oca i prije polaska u osnovnu školu. U ovoj poruci posebno bih želio spomenuti svog nastavnika Nermina Suljića koji nam je, iako inženjer po struci, dao puno više od jednog nastavnika. Vrijedno se radilo na pripremama za takmičenja i rezultati nisu izostajali.

Osnovnu školu završavam kao učenik generacije i 2004. godine upisujem Behram-begovu medresu u Tuzli. Tada sam već znao šta studirati, jedina i najbolja opcija je bila Prirodno-matematički fakultet u Tuzli. Tu su moja očekivanja i više nego ispunjena. Eminentni profesori, kvalitetni asistenti, plan i program koji pruža mogućnost za razvoj u mnogim oblastima, sve su stvari zbog kojih toplo preporučujem ovaj smjer budućim studentima. Danas se opravdano i sa ponosom govori o studentima koji su i više nego uspješni ljudi, oni koji će nas svojim znanjem povesti u bolje sutra.

Od diplomiranja pa do danas radim kao profesor matematike u srednjoj školi i sa ljubavlju prenosim učenicima ono što sam ja naučio od svojih profesora. Da, neki od mojih učenika uspjeli su se plasirati u Reprezentaciju i predstavljati našu državu na međunarodnim takmičenjima.

Od 2018. godine radim i kao asistent iz oblasti Metodika nastave matematike na Univerzitetu u Zenici, a trenutno pišem magistarski rad na temu Matematičko modeliranje. Kroz svoj rad nastojim da pratim trendove, metode i načine rada koji se koriste u modernom svijetu.

Centar za obrazovne inicijative Step by Step prepoznao je prošle godine ono šta radim i izabrao me među 10 najinovativnijih nastavnika iz srednjih škola u BiH. O onome kako radim najbolje će govoriti moji učenici i studenti. Uvijek zahvalan svojim učiteljima, svi smo mi učitelji od onda kada nešto naučimo i spoznamo.